in

Alertă medicală! Bărbat diagnosticat cu boala Lyme după ce a fost muşcat de căpuşă

Potrivit medicului epidemiolog Carmen Scîntei din Direcţia de Sănătate Publică Buzău, citat de news.ro, a fost înregistrat în acest judeţ primul caz de boala Lyme din acest sezon cald.

Bolnavul este un bărbat din mediul rural, care după ce a primit tratament adecvat, se simte bine.

Alte două suspiciuni sunt în curs de confirmare la laborator în aceste zile.

Ce trebuie să faceţi dacă sunteţi muşcat de o căpuşă şi sunteţi departe de medic. Iată cât de simplu este tratamentul

În total, de la debutul sezonului cald, 22 de persoane au ajuns la doctor după ce au fost înţepate de căpuşe.

În acest context, dar şi pentru că odată cu încălzirea vremii, românii merg la iarbă verde, medicii atrag atenţia să purtăm haine deschise la culoare pe care pot fi observate cu uşurinţă insectele, dar cel mai important e să nu se încerce scoaterea din piele a căpuşei.

"În pofida insecticidelor cu care toate primăriile sunt obligate să acţioneze pe spaţiile verzi, există riscul ca stând în iarbă pe zonele expuse tegumentar să luăm o căpuşă. Important e să nu extragem singuri insecta, pentru că nu o scoatem in totalitate si facem mai mult rău decât bine. Trebuie să apelaţi la prima unitate medicală care poate să facă această extracţie", a declarat medicul epidemiolog Carmen Scântei din cadrul DSP Buzău.

Îți place?

0 puncte
Apreciează Downvote

Total votes: 0

Upvotes: 0

Upvotes percentage: 0.000000%

Downvotes: 0

Downvotes percentage: 0.000000%

Scris de Alexandra Tomescu

Sunt aici pentru a vă scrie cele mai importante știri și să vă prezint ultimele noutăți din domeniul politic, medical, social și cultural. Dacă doriți să publicați sau să scriu articole pe anumite teme pot fi contactată la adresa alexandra@newsmagazine.ro

Comentarii

Lasă un răspuns

Loading…

Comentarii

comentarii

Al doilea transplant cardiac din acest an din România, la IUBCvT Târgu Mureş

Ministerul Sănătăţii nu găseşte bani pentru boala care ucide 5 femei pe zi. Vaccinul care le poate salva, imposibil de introdus gratuit